Servicii oferite

Profilaxie Dentara

Majoritatea pacientilor se prezinta la dentist atunci cand au dureri insuportabile, care nu cedeaza la analgezice, atunci cand apar abcese dentare sau cand apar tulburari de estica.

Mult mai simplu si mai putin traumatizant ar fi daca pacientul s-ar prezenta la cabinetul stomatologic pentru un simplu control, chiar daca nu il doare nimic.

Unul dintre principiile fundamentale ale stomatologiei spune ca este mai usor sa previi decat sa tratezi. Acest lucru il recomandam si noi. Un control stomatologic efectuat la fiecare 6 luni ne poate scuti de dureri nedorite si de un tratament stomatologic lung si complicat.

Detartraj profesional
Detartraj profesional

Detartrajul dintilor este indispensabil, deoarece tartrul, la fel ca si placa dentara, favorizeaza aparitia cariilor si a gingivitelor.

El trebuie efectuat o data la 3-6 luni,in functie de necesitate.

Detartrajul se realizeaza cu aparatul cu ultrasunete si se completeaza cu un periaj profesional.

Un detartraj efectuat regulat previne aparitia paradontopatiilor si le poate trata pe cele existente.

Sigilari dentare
Dupa
Inainte

Sigilarea dentala se face printr-o procedura extrem de simpla care consta in pregatirea zonei interesate ( prin periaj profesional si conditionare chimica ) si aplicarea unui material de sigilare. Se sigileaza santurile si fosetele molarilor definitivi, in special la copii si tineri, folosind materiale: glasionomeri si composite.

Fluorizari dentare
Fluorizari dentare

Tratamentul de fluorizare este efectuat pentru a reduce riscul aparitiei cariilor dentare si inceteaza progresia leziunilor carioase deja existente.

Se realizeaza in cabinet, de 3-4 ori pe an, in cadrul sedintelor de profilaxie.

Se realizeaza prin aplicarea pe dinti a anumitor produse special concepute in acest scop, precum paste de dinti profilactice fluorurate, solutii, geluri care contin fluor.